Wat is collageen?

Collageen is een eiwitvorm voor het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het is opgebouwd uit 18 verschillende aminozuren. Voor supplementen wordt vaak collageen poeder gebruikt. Dit is namelijk makkelijk inneembaar met verschillende dranken. Maar wat is collageen precies, en welke collageen is het beste?

Onderaan de pagina beantwoorden we alle vragen die je hebt over collageen.

Al je vragen over collageen

Collageen: Samengevat

Collageen is een eiwitvorm voor het behoud van de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het is opgebouwd uit 18 verschillende aminozuren.

Collageen wordt aangemaakt in verschillende soorten weefsels van mensen en bepaalde dieren. Gehydrolyseerd collageen (peptiden) bestaan uit korter gemaakte aminozuurketens die de darm makkelijker opneemt.

Collageen is terug te vinden in onder andere de huid, het kraakbeen en de botten. Er bestaan vegan collageen alternatieven, die functioneren als collageen booster.

Wat is het beste collageen supplement van Nederland en Belgie?

Op dit moment is éclat's collageen poeder de #1 collageen in Nederland en Belgie.

Er is geen enkel collageen formule in de Benelux dat zo vaak wordt verkocht of met meer product recencies.

Lees alle 1,000+ reviews van de Marine Collageen onderaan de product pagina: https://eclatantbeauty.nl/collections/shop_allproducts_excl/products/marine-collageen-beauty-blend-3x

Ook heeft het product beauty award nominaties ontvangen.

Samengevat:

 • Het meest verkocht collageen supplement
 • Het meest reviewed collageen poeder

Wat is het beste collageen soort?

Voor welk collageen supplement moet je nu kiezen: vis, rund of vegan? En waar moet je op letten bij deze soorten collageen?

Vis of Rund?

Viscollageen bevat meer type 1 collageen dan rundercollageen, waardoor het dichter in de buurt komt van menselijk collageen. Volgens wetenschappelijke onderzoeken is viscollageen ook daardoor 1.5x beter absorbeerbaar als runder of varken's collageen. Daarom hebben we bij eclat gekozen voor een viscollageen variant

Vegan?

Als vegetariër of veganist kun je kiezen voor onze Vegan Collageen Booster. Alhoewel we dit dus niet officieel als collageen zien, bevat het aminozuren uit plantaardige bronnen vergelijkbaar als menselijke collageen. Onze plantaardige variant is verkrijgbaar in poedervorm. Het bevat net zoals de Marine Collageen ook Hyaluronzuur, Alpha Liponzuur, MSM en 16 vitamines/mineralen.

Heeft collageen bijwerkingen?

Nu je weet hoeveel collageen je per dag in kunt nemen, is de logische vervolgvraag of collageen bijwerkingen heeft. Over het algemeen is dat niet het geval. Dit heeft ermee te maken dat we zelf ook collageen aanmaken; ons lichaam is dus bekend met de stof. Bovendien komt het van een natuurlijk bron, namelijk dieren. Zowel de World Health Organization (WHO) als de Europese Commissie hebben collageen als veilig bestempeld. 

Waarschuwing voor gehydrolyseerd collageen

Het kan echter voorkomen dat een enkeling er gevoelig voor is. Uit onderzoek blijkt een sporadische melding van milde buikproblemen, zoals een opgeblazen gevoel. Mocht je toch ongemak ondervinden na het nemen van een supplement, raadpleeg dan altijd een arts of professional. 

Hoeveel collageen per dag?

Vraag jij je af hoeveel collageen poeder je dan extra bij moet slikken voor mogelijk hetzelfde effect als natuurlijk collageen?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek naar collageen gedaan waaruit blijkt dat de gemiddelde toegepaste dosering tussen de 2.5 en de 5 gram per dag ligt.

De Beauty Blend van eclat bevat daarom 6 gram gehydroliseerd collageen naast 4 gram aan andere ingredienten (Hyaluronzuur, Magnesium, 15 andere vitamines / mineralen).

Eclat heeft haar vis en vegan collageen namelijk handig verdeeld over dertig gelijke zakjes met poeder. Je hoeft hier dus zelf niks voor af te wegen. Wel zo makkelijk, toch?

Vraag? Neem contact met ons op!

Heb je een vraag over onze producten of wil je graag een leuke review achterlaten? Neem dan gerust contact met ons op. Aangezien we zelf deze unieke formule hebben gemaakt, weten wij precies wat er in het collageen poeder zit. We vertellen je daar dan ook graag meer over.

Bij eclat mag je zijn wie je bent. Daarom ontwikkelen wij onze producten voor mannen, vrouwen en alles ertussenin of erbuiten. Stralen van binnenuit, dat is waar we voor staan. Ben jij ook klaar voor deze boost? Lees hier meer over ons verhaal.

Collageen kopen bij eclat

Wat het collageen poeder van eclat uniek maakt is dat het naast hoogwaardige collageen ook andere ingredienten bevat zoals Hyaluronzuur, Alpa liponzuur en MSM. Daarnaast bevat het 16 talloze zorgvuldig geselecteerd vitamines (vitamine C, magnesium, biotine, selenium en nog veel meer) bijdragen aan een gezondere huid en sterkere lokken.

Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een collageen crème, alhoewel een poeder eerder opgenomen zou worden in het lichaam, waardoor deze beter zou kunnen werken.

Eclat verkoopt twee soorten collageen poeder:

Vegan collageen

Marine collageen (vis collageen) 

____________________________________

Wanneer je een veganistisch dieet hebt, wil je natuurlijk geen collageen dat gewonnen is uit de botten van dieren. Daarom hebben we bij Eclat een diervriendelijke variant gemaakt. Wanneer je wel vis nuttigt, kun je
kiezen voor het vis collageen poeder van Eclat. Welke collageen poeder is het beste, vraag je? Het belangrijkste is dat je de zakjes collageen poeder consistent gebruikt en welke het beste bij jouw dieet past.

Claims

*Goedgekeurde gezondheidsclaims:

 • Vitamine C is van belang voor de vorming van collageen, voor de samenstelling van sterke botten, de aanmaak van kraakbeen, het behoud van sterke tanden en tandvlees en voor een gunstige werking van de bloedvaten
 • Vitamine C is belangrijk voor de huid en helpt beschermen tegen invloeden van vervuiling en zonlicht
 • Vitamine C is een antioxidant die een bijdrage levert aan het wegvangen van vrije radicalen en daarmee gezonde cellen en weefsels helpt beschermen

Beautyclaims

 • Voor het behoud van de stevigheid van de huid
 • Maakt de huid zachter, gladder en soepeler
 • Natuurlijke huidverjonging
 • Helpt de huid er stralender uit te zien
 • Maakt de huid van binnenuit mooier
 • Voor mooi, glanzend en stevig haar
 • Helpt het haarvolume te verbeteren
 • Verzorging van haren
 • Voor mooie sterke nagels

Referenties

1 Development of fish collagen in tissue regeneration and drug delivery (Meison Furtado, Liang Chen, Zehao Chen, Ao Chen, Wenguo Cui) September 2022

The collagens made from fish and invertebrate sources, including the skin, bones, cartilage, and scales, are more bioavailable and absorb up to 1.5 times better than bovine or porcine collagen[30]. Their small particle size and lowmolecular weightprovide more rapid bloodstream circulation[31]. Furthermore, marine-based collagens have a similaramino acid compositionand biocompatibility to bovine and porcine collagen