Huid verzorgen

5 manieren om je huid winterklaar te maken

Onze huid - een beschermende barrière tegen schadelijke stoffen van buitenaf wordt op de proef gesteld tijdens de seizoenswisseling van warm naar koud weer. De huid reguleert zweet en balanceert de oliepeil in de warmere maanden, en hydrateert en biedt bescherming in de koudere maanden.

De winter is net van start gegaan en dagen worden kouder en kouder. Onze huid krijgt het zwaar te verduren tijdens deze maanden en daarom is het belangrijk dat we nu al de nodige voorbereidingen treffen. Voorkomen is namelijk beter dan genezen!

Deze 5 tips helpen je de effecten van een koude winter op onze huid te verminderen. Au revoir droge huid!  

Tip 1: gebruik een hydraterende verzorging

De gel crème die je tijdens de warmere zomermaanden gebruikte, is wellicht niet meer genoeg. Merk je dat je huid droger en ruwer wordt? Dan heeft je huid waarschijnlijk behoefte aan crème met een rijkere formule. Daarbij is hyaluronzuur in je huidverzorging een absolute must! Wist je dat één gram hyaluronzuur tot zes liter water kan vasthouden! Ongelofelijk! Dit ingrediënt werkt dus vochtinbrengend waardoor de huid er zachter, gladder en stralend uitziet.

Tip 2: blijf voldoende drinken

Als het buiten koud is, vergeten we vaak om de hele dag door voldoende water te drinken. Ons huid heeft haar vocht nodig, juist wanneer er een lagere luchtvochtigheid is. Drink de hele dag door en gebruik vooral een herbruikbare fles! Een warme winterthee is natuurlijk een geweldige manier op gehydrateerd te blijven in de winter.
Vergeet vooral niet een (vegan) collageen zakje aan je ochtenroutine toe te voegen! Op die manier krijgt jouw lichaam in één keer alle vitamines en mineralen binnen die het nodig heeft.

Tip 3: douche niet te warm

Hoewel het in de wintermaanden verleidelijk is om je huid te verwarmen en de heetste douche te nemen, is het beter om dat niet te doen. Een hete douche droogt je huid uit én ontneemt de natuurlijke oliën uit je huid. Douche daarom (korter) met lauwwarm water en smeer je lichaam na het douchen in met een hydraterende bodylotion.

Tip 4: zelfs in de winter gebruik je SPF

Vergeet je niet in te smeren met zonnebrand want UVA is het hele jaar aanwezig en wordt niet tegengehouden door wolken of glas. UVA speelt namelijk een rol bij het donker worden van pigment en de veroudering en beschadiging van de huid. Het is daarom belangrijk om jezelf het hele jaar door in te smeren, ook als er geen zon schijnt! Zorg ervoor dat je en zonnebrandcrème hebt waarbij vermeld staat dat het óók beschermt tegen UV-A. 

Tip 5: don’t forget your lips

De lippen – zo zacht – moeten ook zacht blijven. De huid van de lippen is erg dun en kan dus sneller barsten. De koude wind en het droge weer kan voor droge lippen zorgen en dat kan pijnlijk zijn. De beste oplossing om onze lippen zacht te houden is door het gebruik van lippenbalsems! Hoe koud het ook mag zijn buiten, vergeet vooral je lippen niet te in te smeren.

Straal van binnenuit,

Team Éclat

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.